برای دهه ها، دانشمندان برای پاکسازی آلودگی هوا از کارخانه ها، خودروها و نیروگاه ها تلاش کرده اند. اما محققان به طور فزاینده ای توجه خود را به هوایی معطوف می کنند که مردم در داخل خانه تنفس می کنند. و یک وسیله به عنوان منبع آلاینده های مضر برای سلامتی انسان مطرح شده است: اجاق گاز ساده.
آ یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه استنفورد نشان می دهد که آمریکایی ها تا چه حد ممکن است در معرض دی اکسید نیتروژن در داخل خانه قرار بگیرند که از سوختن زغال سنگ و گاز ناشی می شود و با آسم و سایر بیماری های تنفسی مرتبط است.
محققان دریافتند که در سرتاسر کشور، قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض دی اکسید نیتروژن ناشی از استفاده معمولی از اجاق گاز اغلب از دستورالعمل های تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی و آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده فراتر می رود. در درازمدت، استفاده از اجاق گاز یا پروپان به این معنی است که آمریکاییهای معمولی میتوانند در سه چهارم سطوح دی اکسید نیتروژن که توسط سازمان جهانی بهداشت در خانههای خود بیخطر میدانند، تنفس کنند.
مانند آلودگی های خارجیمحققان دریافتند، خانوارهای محروم ممکن است بیشتر در معرض خطر قرار گیرند. این مطالعه نشان داد که از آنجایی که گاز راحتتر در فضاهای کوچکتر پخش میشود، افرادی که در خانههای کوچکتر از 800 فوت مربع هستند در درازمدت چهار برابر بیشتر از افرادی که در خانههای بزرگتر از 3000 فوت مربع هستند در معرض دی اکسید نیتروژن قرار گرفتند. خانواده های سیاه پوست و اسپانیایی 20 درصد بیشتر از میانگین ملی در معرض دی اکسید نیتروژن قرار داشتند.
راب جکسون، پروفسور علم سیستم زمین در دانشکده پایداری استنفورد دوئر و محقق اصلی این مطالعه که روز جمعه در Science Advances منتشر شد، گفت: «ما در این کشور واقعاً کار خوبی برای کاهش آلودگی فضای باز انجام دادهایم. اما ما خطراتی را که مردم در داخل خانه با آن مواجه هستند نادیده گرفته ایم. و این همان هوایی است که ما بیشتر اوقات تنفس می کنیم.
و اگرچه آشپزهای خانگی که از اجاق گاز استفاده می کنند به ویژه در معرض دی اکسید نیتروژن هستند، او گفت: “ما کار بهتری برای انتقال آلودگی به داخل سالن، به اتاق نشیمن و اتاق خواب انجام می دهیم.”
تمرکز روی اجاق گاز خالی از انتقاد نیست. وقتی یکی از مقامات دولت بایدن در مورد خطرات سلامتی اجاق گاز در سال گذشته صحبت کرد، سیاستمداران جمهوریخواه و متحدان آنها دولت را مقصر دانست استفاده بیش از حد و طرح ممنوعیت کامل اجاق گاز.
جمهوری خواهان مجلس نمایندگان هفته آینده در مورد لایحه ای به نام قانون لوازم خانگی دور از ما تشکیل جلسه خواهند داد که اعمال استانداردهای سخت گیرانه تری در مصرف انرژی برای لوازم خانگی از جمله اجاق گاز را برای وزارت انرژی دشوارتر می کند.
کارشناسان بهداشت می گویند خطرات سلامتی ناشی از اجاق گاز قابل توجه است. کری نادو، رئیس دپارتمان بهداشت محیط در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد TH Chan گفت: «واقعاً هیچ میزان مطمئنی از قرار گرفتن در معرض این مواد سمی تولید شده توسط گاز یا پروپان یا هر سوخت فسیلی، خارج یا داخل آن وجود ندارد.
مطالعه استنفورد تخمین می زند که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دی اکسید نیتروژن ناشی از اجاق گاز احتمالا تا 50000 مورد آسم را در کودکان ایجاد می کند.
برخی از شهرها و شهرستانها سعی کردهاند بهعنوان بخشی از انتقال به اشکال پاکتر انرژی، بهطور کامل از گاز خارج شوند. در چند سال اخیر بیش از 140 شهر و مقامات محلی تلاش کرده اند اتصالات گاز در ساختمان های جدید را محدود کنند یا اقدامات دیگری را برای پایان دادن به استفاده از گاز طبیعی در ساختمان های جدید انجام داده اند، حتی اگر این اقدامات انجام شده باشد. در دادگاه مورد اعتراض قرار گرفت.
دکتر جکسون میگوید: «این ایدهآل نیست که به مردم بگوییم باید یک اجاق گاز کاملاً خوب را از خانهشان بیرون بیاورند». او گفت، اما الزام خانههای جدید به نصب اجاقهای برقی، که این مطالعه نشان داد عملاً هیچ انتشار مضری ندارد، منطقی است. در غیر این صورت، ما زیرساخت های آلوده کننده کثیف را در گروه بعدی خانه ها قرار می دهیم و تا 50 سال در آنجا باقی خواهد ماند. هیچ کس از این سود نمی برد.»
تیم استنفورد اندازه گیری مستقیم انتشار دی اکسید نیتروژن را انجام داد و غلظت آن در حدود 100 خانه در سانفرانسیسکو، لس آنجلس، نیویورک و دیگر شهرهای بزرگ ایالات متحده و از پایش کیفیت هوای داخلی و محاسبات خطر اپیدمیولوژیک برای ارزیابی قرار گرفتن در معرض و اثرات سلامتی استفاده شد.
دکتر یانای کاشتان گفت: آنها دریافتند که آشپزهای خانگی سه برابر میانگین آلودگی دی اکسید نیتروژن قرار دارند. کاندیدای دانشگاه استنفورد و محقق اصلی این مطالعه. آقای شاه بلوط مشمول الف مقاله اخیر در مورد بحث استنفورد در مورد بودجه سوخت های فسیلی برای تحقیقات آب و هوا.
برای این مطالعه، محققان همچنین دریافتند که آلودگی به سرعت از آشپزخانه، راهروها و اتاقهای نشیمن و اتاقخواب پخش میشود.
تهویه خوب، مانند روشن کردن کاپوت یا باز کردن پنجره، به کاهش قرار گرفتن در معرض کمک کرد. اما بیشتر از آن، این مطالعه نشان داد که “نوع اجاقی که روی آن پخت می کنید، بیشترین تفاوت را ایجاد می کند.” در نهایت بهترین راه کاهش آلودگی در منبع است.»